RENOVERINGER

Akrobatfantasi” af K. Bjørn Knudsen, Storegade 7, renoveret 2014

Legetøjsdyr” af Leif Jepsen, Torvegade 21, renoveret 2016

Rygsøjler” af Claes Birch, Torvegade 5, renoveret 2018

NYE PROJEKTER

NORDEA-projekt
Etablering af et nyt murmaleri på Nordeas væg ned mod parkeringspladsen ved Strømmen. Finn Birkelund laver billedet “Røde Anna i Birkelund”, sommeren 2013.

Klik på billedet for at se billedgalleri

Art-i-bus , 2014

Art-i-bus var workshops for børnehavebørn fra 5 – 6 år og skolebørn fra 0. – 9. klasse. Børnenes arbejder i workshoppen var inspireret af Brandes gavlmalerier, og den blev afholdt i anledning af 100 året for Brande som stationsby, 2014.

Klik på billedet for at se billedgalleri

Muralisme
Kunstneren Anders Reventlov laver muralisme udsmykning på forladt Q8 benzintank på Vejlevej, december 2014 og februar 2015.

Klik på billedet for at se billedgalleri

“Nytænkning og Innovation”:
Ikast-Brande Kommune etablerer ny pulje vedr. nytænkning og innovation. Foreningen modtager støtte til projektudvikling, 2014.

“Intruders” af Duo Demona
Lydkunstnerne Nour Fog og Maj Bjørnholdt Kjærsig laver lydinstallationen “Intruders” til det tidl. renseanlæg i Ågade, Brande, april-maj 2017. Et Off Road projekt under titlen “Forladte huse” og en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

Klik på billedet for at se billedgalleri

“January II”
Lisbeth Eugenie Christensen laver gavlværket “January II” i 2018 i forbindelse med 50 årsjubilæum for Brandes første gavlmalerier. Værket indvies 6. oktober og er sponsoreret af Stubkjær Invest A/S.

Klik på billedet for at se billedgalleri

Bogudgivelse og 50 årsjubilæum

Foreningen fejrer jubilæet med en bogudgivelse og reception i RemisenBrande, 12. oktober 2018.

Klik på billedet for at se billedgalleri

NINA K EKMAN : ”Plant Takeover”

Sammen med lokale borgere og virksomheder lavede Nina K Ekman i 2022 det eksperimenterende tekstile gavlværk “PLANT TAKEOVER” af restgarn fra borgerne, lokale virksomheder og de nærliggende tæppefabrikker (Dansk Wilton, Ege Tæpper).
Flere branditter har været med til at strikke/hækle de mere end 3700 lapper til værket, som i sin helhed består af tuftede, strikkede og hæklede elementer. De er syet sammen og imprægneret med harpiks og hærdet af kunstneren.

Motivet er flere overdimensionerede Philodendron bipinnatus planter. Det er en plante der normalt gror under varmere himmelstrøg. Motivet skal symbolisere den dualitet, der ligger i naturens utrolige styrke og evne til at tilpasse sig nye vilkår og dens skrøbelighed overfor menneskelig påvirkning. Dette med henvisning til de klimaforandringer, der også vil gøre Brande varmere, og til nye og ukendte planters indtog i vores byer og natur.

Som udgangspunkt for værket og det motiv har Nina K Elman arbejdet med Verdensmål nummer 9, der omhandler “INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR”.

Kilde: Verdensmålsgavlene –
https://17gavle.dk/17-verdensmaalsgavle/verdensmaal-9-brande

Klik på billedet for at se billedgalleri

DELTAGELSE I ØVRIGE PROJEKTER

Brande byguider, 2022

Verdensmålsgavlene, 2022

Brande Biennalen, 2023

Gavlværker 1968

Gavlværker 1968

Brande 1968 De gavlværker, som kunstnerkollektivet Murens Mænd malede på centrale gavle og mure i Brande i 1968 skete på initiativ af Midtjysk Kunstforening (ved formand Jørgen Mansfeld-Giese og næstformand Ole Bendix). Værkerne rummer flere tidstypiske tendenser....

Gavlværker 1970

Gavlværker 1970

De nordiske gavle  Der blev udført fire gavl- og vægudsmykninger i løbet af sommeren 1970 af fire nordiske kunstnere: nordmanden Adolph Denis Horn, svenskerne Holger Bäckström og Bo Ljungbergh, finnen Jorma Kardén, samt de tre islændige Thorbjörg Höskuldsdottir,...

Senere udsmykninger: 1984-2014

Senere udsmykninger: 1984-2014

NIELS EJNER RUST: "Urkokken"I 1984 udførte Niels Ejner Rust gavlmaleriet ”Urkokken” på Volmerhus i Jernbanegade. Motivet er en stiliseret udgave af Brandes byvåben. Værket ændrede karakter da den lille butik ved foden af gavlen blev revet ned. Hedelandskabet på...

Nyere værker: 2014 og frem

Nyere værker: 2014 og frem

De nyeste udsmykninger i Brande er enkeltprojekter initieret af henholdsvis Gavlmaleriforeningen MUREN og Street Art Festivalen med Lions som arrangører.ANDERS REVENTLOV: Muralisme på Q8 benzintankI december 2014 og i februar 2015 udsmykkede Anders Reventlov en...